Program izobraževanj za vrtce in šole

Pred vami so pedagoški programi, ki smo jih pripravili za vas. Oblikovali smo strokovna vodstva, učne ure, ustvarjalne delavnice ob stalnih in občasnih razstavah, učne poti, posebne programe in dogodke.

Vsebino in čas trajanja prilagajamo vašim potrebam. Posamezne ponudbe, kot so vodstva po enotah, učne ure, ustvarjalne delavnice, učne poti, lahko skupaj povežemo v kulturni, tehniški ali naravoslovni dan in tako ostanete pri nas celo dopoldne. Prosimo, da se ob najavi obiska posvetujete s kontaktno osebo in sporočite morebitne posebnosti, na podlagi katerih vam bomo ponudili pedagoški program.

Za predšolske otroke in otroke s posebnimi potrebami je ogled razstav prost, vodstva in ostale pedagoške programe pa je potrebno plačati po veljavnem ceniku.
Cenik od 1.3.2024 dalje
Spremljevalci skupin imajo vstop prost.

Pedagoški programi za najavljene skupine se v vseh enotah MMK lahko izvajajo že pred uradnim odpiralnim časom.

V kolikor pa zaradi posebnih potreb vaših učencev muzeja ne morete obiskati, vam ponujamo pedagoško ponudbo Muzej na obisku, kjer vam na vaši šoli organiziramo predavanje in ustvarjalno delavnico.

Ob koncu šolskega leta organiziramo tudi zaključke za razredne skupnosti v obliki vodstev in ustvarjalnih delavnic, za šolske kolektive pa tudi strokovno ekskurzijo po izbranih enotah MMK in turističnih znamenitostih Kamnika in okolice.

Kontakt:
Prosimo, da se na navedenem kontaktu (01 8317 662 ali zora.torkar@guest.arnes.si) najavite vsaj 5 delovnih dni pred obiskom skupine (minimalno število za izvedbo programov je 10 učencev).


Predšolski otroci

Za predšolske otroke smo pripravili bogat program, s pomočjo katerega se mnogi prvič srečajo z muzejem ali galerijo. S prilagojenimi vodstvi, ki so interaktivna, pa do pestre ponudbe ustvarjalnih delavnic, kjer spoznamo mamuta – našega soseda iz ledene dobe, življenje v preteklosti, umetnostno abecedo, se poskušamo v slikanju portretov in krajine ali se gremo Bralnice z Rudolfom.

Osnovnošolci (1., 2. in 3. triada)

Osnovnošolske skupine obiskovalcev smo razdelili po triadah (1., 2., 3.). Programi dopolnjujejo učne načrte, vendar otroci skozi razstave, muzejske predmete, kostume, kopije predmetov pridobivajo drugačne izkušnje in informacije, ki jih vzpodbujajo pri izobraževanju. Posamezne ponudbe, kot so vodstva po enotah, učne ure, ustvarjalne delavnice, učne poti, lahko skupaj povežemo v kulturni, tehniški ali naravoslovni dan in tako ostanete pri nas celo dopoldne.

Srednješolci in študentje
Z našo bogato pedagoško ponudbo srednješolci in študentje pridobivajo nove spretnosti, znanje in izkušnje. Vodstva in ustvarjalne – izkustvene  delavnice, kot so na primer spoznavanje muzejskih poklicev jim pomagajo tudi pri kasnejši poklicni odločitvi,  pri razvijanju lastne ustvarjalnosti, kot so na primer stripovska delavnica ali delavnica Ex libris ali pa družbeno-kritičnosti, kot so delavnice Kocka je padla in druge.

Poslušaj vsebino: