Rojstna hiša Rudolfa Maistra

Odpiralni čas za obiskovalce:
od torka do sobote: od 10. do 18. ure,
nedelja, ponedeljek in prazniki (razen izjem): zaprto

Vstopnina

Odrasli3,00 €
Odrasli – ogled z vodstvom4,00 €
Upokojenci/invalidi2,50 €
Upokojenci/invalidi – ogled z vodstvom3,50 €
Predšolski otroci in otroci s posebnimi potrebami – ogled z vodstvom1,00 €
Šolska mladina2,00 €
Šolska mladina – ogled z vodstvom3,00 €

Prost vstop

Brezplačni ogledi brez vodstev za člane ICOM, SMD, PRESS s plačano članarino, predšolske otroke in otroke in s posebnimi potrebami, spremljevalce invalidov in spremljevalce skupin.

Najava skupin

Skupine obiskovalcev (najmanjše število je 10), ki si želijo vodene oglede po razstavah ali izvedbo drugih organiziranih programov, kot so delavnice, učne ure ipd., se morajo predhodno napovedati po telefonu 01 8317 662 ali na elektronski naslov zora.torkar@guest.arnes.si. Najave obiska sprejemamo vsaj pet dni pred želenim terminom, in sicer vsak delavnik med 7. in 15. uro.

Dostop

Dislocirana enota Rojstna hiša Rudolfa Maistra je na Šutni 23, v bližini župnijske cerkve na Šutni. Ob hiši je urejenih nekaj parkirnih mest za osebne avtomobile. Razstavni prostori so v pritličju meščanske hiše iz 19. stoletja.

Dostopnost

Vsem dostopen muzej
Dostopnost do razstavišč in trgovin Medobčinskega muzeja Kamnik je omogočena vsem osebam s posebnimi potrebami. Spremljevalci imajo brezplačen vstop.

Prosimo, da se ob najavi obiska (najmanjša skupina je 5 oseb) posvetujete s kontaktno osebo na telefonski številki 01 8317 662 ali pošljete sporočilo na elektronski naslov zora.torkar@guest.arnes.si in sporočite morebitne posebnosti, na podlagi katerih vam bomo oblikovali našo ponudbo.

Dostopnost za gibalno ovirane
Za gibalno ovirane obiskovalce je mogoč ogled razstavnih prostorov in muzejske trgovine v enoti Rojstna hiša Rudolfa Maistra, Šutna 23. Ogled razstavnih prostorov in muzejske trgovine je mogoč tudi v pritličju enote Muzej – grad Zaprice, Muzejska pot 3.

Najava skupin

Skupine obiskovalcev (najmanjše število je 10), ki si želijo vodene oglede po razstavah ali izvedbo drugih organiziranih programov, kot so delavnice, učne ure ipd., se morajo predhodno napovedati po telefonu 01 8317 662 ali na elektronski naslov info@muzejkamnik.si; zora.torkar@guest.arnes.si. Najave obiska sprejemamo vsaj pet dni pred želenim terminom, in sicer vsak delavnik med 7. in 15. uro.