Otroški kotiček

Beležnica - Z Valvasorjem po muzejih

Uporabna beležnica z motivom Janeza V. Valvasorja na konju, ilustratorja Jureta Engelsbergerja, brezčrtni blokec, velikost 10,5 x 15 cm.

Cena: 2 €

Magnetek - Z Valvasorjem po muzejih

Magnetek z ilustracijo Janeza V. Valvasorja na konju, delo Jureta Engelsbergerja.

Cena: 2 €

Žanov super mega fantastični potep po zgodovini Sloveniji

Avtor: Ivan Mitrevski  Kamnik, 2022, 72 str.

Junaka stripa nas popeljeta v slovenske muzeje, kjer se na zabaven in obenem poučen način naučimo marsikaj novega o slovenski zgodovini. Priporočljivo za otroke in odrasle od druge triade naprej. Pri nastanku je sodelovalo 17 slovenskih muzejev in galerij.

Cena: 25,95 €

Noše skozi stoletja

Risba: Andreja Peklar
Sestavljanka in pobarvanka. Kako so se oblačili rimski vojaki in Rimljanke, srednjeveški vitezi in plemkinje, meščani in meščanke. Pobarvaj oblačila po svojih željah.

Cena: 2 €

Meščanske vrtni paviljon

Risba: Andreja Peklar
Sestavljanka in pobarvanka najbolje prepoznavnega kamniškega vrtnega paviljona, ki še danes stoji na dvorišču Ekslerjeve vile.

Cena: 1 €

Učilnica v naravi - učna pot Onger

Avtorji: Janja Železnikar, Maja Brozovič in ostali sodelavci Zavoda RS za varstvo narave OE Kranj, ilustracije Andreja Peklar 

S priročnikom na spoznavanje gozda, sveta narave ter raziskovanje človekove ustvarjalnosti po učni poti Onger v Trzinu.

Kamnik, 2016

Cena: 2 €

O Rudolfu brez brkov in o Veroniki, ki je s kačjim repom namahala mamuta

Avtorica: Alenka Juvan, ilustracije Andreja Peklar

V slikanici se prepletata resničnost in domišljija. Otroštvo generala Rudolfa Maistra v Kamniku in njegovih sodobnikov. Prvo srečanje otrok z osebnostjo Rudolfa Maistra.

Kamnik, 2. ponatis, 2023

Cena: 10 €

Moj muzej - Drugačen vodnik po stalnih razstavah MMK

Avtorici: Zora Torkar in Janja Železnikar. Oblikovanje: Polona Matek

S pomočjo vodnika lahko na razstavi  izkopavate kot arheologi, tkete na statve, se igrate rimske igre, kujete srednjeveški denar, si sestavite svojo ali kamniške legende, popeljete srednjeveške trgovce na pot, se izmerite z merili iz 16. stoletja, postanete črkostavec, spoznate skrivni rokovnjaški jezik in še kaj.
Kamnik, 2012.

Cena: 3 €

Gremo iskat fosile. Geologija: poučna, zanimiva in zabavna

Avtor besedil, ilustracij konjička Eda, eksperimentov in avtor fotografij: Jure Žalohar; urednica: Janja Železnikar; avtorji ilustracij: Jure Žalohar, Tamara Korošec, Marko Jelovšek, Tomaž Hitij in Žarko Vrezec. Kamnik, 2012.

Priročnik za opazovanje narave in naravnih pojavov, kamnin in planeta Zemlja nasploh. Priročnik za delo z mladimi geologi in vsemi, ki jih zanimajo fosili.

Cena: 3 €

Izbrano iz zbirk in opusov umetnikov, povezanih s Kamnikom

Avtorica: Barbara Savenc
Katalog in igra Izbrani spomin, fotografije Tomaž Lauko,
Odlična zabava za vso družino. Katalog upodobitev družinskih motivov iz naših zbirk in igra – spomin: poiščite detajl in celoto.
Kamnik, 2009.

Cena: 5 €