Dostopnost

Medobčinski muzej Kamnik ima upravne in razstavne prostore na gradu Zaprice, na majhni vzpetini pred mestom Kamnik (22 km od Ljubljane, 11 km od letališča Brnik, v bližini železniške in avtobusne postaje). Možen je dostop z avtomobilom, kombijem ali manjšim avtobusom, na voljo je tudi nekaj parkirnih mest.

Dislocirana enota Rojstna hiša Rudolfa Maistra je na Šutni 23, v bližini župnijske cerkve na Šutni. Ob hiši je urejenih nekaj parkirnih mest za osebne avtomobile. Razstavni prostori so v pritličju meščanske hiše iz 19. stoletja.

Dislocirani enoti Galerija Miha Maleš in Galerija Pogled sta v hiši na Glavnem trgu 2, v središču Kamnika, kjer je možen dostop z avtom, pred galerijo je urejeno parkirišče. Galerijski prostori so v prvem in drugem nadstropju meščanske hiše.

Dostopnost

Vsem dostopen muzej
Vsem osebam s posebnimi potrebami in njihovim spremljevalcem je omogočen brezplačen individualni obisk razstav v enotah Medobčinskega muzeja Kamnik.

V muzeju imamo izboljšano tehnično dostopnost muzejskih prostorov, saj imamo nameščeno indukcijsko zanko za pomoč naglušnim osebam, talne oznake za pomoč pri orientaciji v prostorih za slepe in slabovidne osebe, izdelane so bile kopije nekaterih muzejskih predmetov. Pripravljene so kratke informacije o razstavah za slabovidne in v tipni pisavi. Po razstavah se lahko sprehodite z avdio vodnikom.

Za vodene skupine:

Prosimo, da se ob najavi obiska (najmanjša skupina je 5 oseb) posvetujete s kontaktno osebo na telefonski številki 01 8317 662 ali pošljete sporočilo na elektronski naslov zora.torkar@guest.arnes.si in sporočite svoje želje, na podlagi katerih vam bomo oblikovali našo ponudbo, npr. vodstvo z vodičem z znakovnim jezikom, ustvarjalno delavnico ipd..

Po stalnih in občasnih razstavah vas po predhodni najavi popelje vodič. V muzeju imamo fiksno indukcijsko zanko. Prav tako so na voljo tudi nekatere kopije muzejskih predmetov, katere raziskujete skupaj z vodičem. Za vas lahko pripravimo posebno ustvarjalno delavnico.

Za individualne obiskovalce:

Avdio vodnike si obiskovalec lahko izposodi v recepciji muzeja. In po označenih številkah sledi stalnim razstavam.

Prav tako so za posamezne razstave pripravljene kratke pisne informacije (transkripcije) in povzetki v Braillovi pisavi.

Informacija o dostopnosti muzeja za osebe z gibalno oviranostjo:
Obisk razstav in muzejske trgovine je možen za osebe z gibalno oviranostjo v enoti Rojstna hiša Rudolfa Maistra v celoti, Šutna 23 ter pritličje enote muzej – grad Zaprice, Muzejska pot 3.

 

Poslušaj vsebino: