Dostop

Medobčinski muzej Kamnik ima upravne in razstavne prostore na gradu Zaprice, na majhni vzpetini pred mestom Kamnik (22 km od Ljubljane, 11 km od letališča Brnik, v bližini železniške in avtobusne postaje). Možen je dostop z avtomobilom, kombijem ali manjšim avtobusom, na voljo je tudi nekaj parkirnih mest.

Dislocirana enota Rojstna hiša Rudolfa Maistra je na Šutni 23, v bližini župnijske cerkve na Šutni. Ob hiši je urejenih nekaj parkirnih mest za osebne avtomobile. Razstavni prostori so v pritličju meščanske hiše iz 19. stoletja.

Dislocirani enoti Galerija Miha Maleš in Galerija Pogled sta v hiši na Glavnem trgu 2, v središču Kamnika, kjer je možen dostop z avtom, pred galerijo je urejeno parkirišče. Galerijski prostori so v prvem in drugem nadstropju meščanske hiše.

Dostopnost

Vsem dostopen muzej
Dostopnost do razstavišč in trgovin Medobčinskega muzeja Kamnik je omogočena vsem osebam s posebnimi potrebami. Spremljevalci imajo brezplačen vstop.

Prosimo, da se ob najavi obiska (najmanjša skupina je 5 oseb) posvetujete s kontaktno osebo na telefonski številki 01 8317 662 ali pošljete sporočilo na elektronski naslov zora.torkar@guest.arnes.si in sporočite svoje želje, na podlagi katerih vam bomo oblikovali našo ponudbo.

Informacija o dostopnosti muzeja za osebe z oviranostjo:
Ogled razstav in muzejske trgovine je možen za osebe z oviranostjo v enoti Rojstna hiša Rudolfa Maistra, Šutna 23 ter v pritličju enote muzej – grad Zaprice, Muzejska pot 3.

Informacija o avdio vodnikih:
Avdio vodnike si obiskovalec lahko izposodi v recepciji muzeja. Vodstvo je standardno in obiskovalec lahko po označenih številkah sledi stalnim razstavam.

Informacije o dejavnostih s tipanjem muzejskih predmetov ali kopij in o vodenih ogledih:
Po stalnih in občasnih razstavah vas po predhodni najavi popelje vodič. Najave obiska sprejemamo vsaj pet dni pred želenim terminom, in sicer vsak delavnik med 7. in 15. uro na telefonsko številko 01 8317 662. Prosimo, da se ob najavi obiska posvetujete s kontaktno osebo in sporočite morebitne posebnosti, na podlagi katerih vam bomo ponudili izobraževalni program.

Poslušaj vsebino: