Kulturna pot - KULTURNI TRI-M (3 M)

KULTURNI TRI-M (3 M)
MUZEJ – MAISTER – MALEŠ
Dragi ljubitelji kulture! Vabljeni na Kulturni tri-m (3 M: MUZEJ – MAISTER – MALEŠ), na sprehod po enotah Medobčinskega muzeja Kamnik ter k odkrivanju bogate zgodovine in umetnosti na Kamniškem. Obiskovalec samostojno odloča o kroženju in vrstnem redu ogleda. Nadvse ugodna pa je tudi vstopnica za ogled vseh treh enot. Dobrodošli!

Točke ogleda:

  1. Muzej – grad Zaprice
  2. Rojstna hiša Rudolfa Maistra
  3. Galerija Miha Maleš in Galerija Pogled

Odprto:

Torek–sobota:10.00–18.00

Vstopnice:

www.muzej-kamnik-on.net/info-mmk/vstopnina/

Za organizirane skupine in vodenje (nad 10 ljudi) pokličite nekaj dni pred ogledom:

01 8317 662 ali 064 274 850.

Natisnite si zloženko Kulturna pot Kulturni tri-m: 3m zlozenka

Obiščite naše enote.

1. MUZEJ – GRAD ZAPRICE

MUZEJ – GRAD ZAPRICE           

Muzejska pot 3

Vas zanimajo najstarejše najdbe na Kamniškem, npr. mamutove kosti in kosti jamskega medveda, kamniška kovnica denarja, vsakdanje življenje kamniških meščanov ali pastirjev na Veliki planini, Thonetovo pohištvo in industrijska dediščina? Grad Zaprice je eden redkih ohranjenih gradov na Kamniškem in nudi izredno lepe poglede na mesto Kamnik.

Le kako se vozi s tem velocipedom?  

2. ROJSTNA HIŠA RUDOLFA MAISTRA

ROJSTNA HIŠA RUDOLFA MAISTRA

Šutna 23

V hiši na Šutni 23 se je leta 1874 rodil slovenski general, domoljub, humanist Rudolf Maister. Njegovo življenje je kot dramatična zgodba. In on kot precej nenavaden Slovenec: samozavesten, drzen vojak, posebej po koncu 1. svetovne vojne. Pa še nekaj namigov: kam vse je pisal svoje verze? Je bil morda filmski zvezdnik? O tem v Maistrovi rojstni hiši.

Ali prepoznate najljubšo igračo Rudolfa Maistra?

3. GALERIJA MIHA MALEŠ

GALERIJA MIHA MALEŠ

Glavni trg 2

Galerija Miha Maleš hrani celoten grafični opus slovenskega grafika, slikarja in založnika Miha Maleša, zbira pa tudi ostala njegova dela in dela sodobnikov. Je prava hiša umetnosti, kjer se srečate z deli Miha Maleša, kamniških sodobnikov in drugih slovenskih umetnikov. Če vas zanima umetnost 20. stoletja, potem je Galerija Miha Maleša pravo mesto za vas.

Le za kakšen namen je Maleš izdelal okno s sv. Kozmom in Damijanom?

GALERIJA POGLED

GALERIJA POGLED

Glavni trg 2

Galerija Pogled je razstavni prostor, namenjen sodobni umetniški produkciji. Tako mladim umetnikom, ki šele začenjajo svojo pot, z razstavo ponudimo odprta vrata v svet umetnosti in tudi svoje lastne prepoznavnosti. Za ljubitelje sodobne slovenske umetnosti je Galerija Pogled obvezna postaja.

Ali je to umetnina ali blazina?

MUZEJSKA TRGOVINICA

MUZEJSKA TRGOVINICA

V vseh treh muzejskih trgovinicah lahko poiščete zanimive spominke, izdelke, knjige, razglednice, kopije, ki so prav posebni in vezani na kulturno dediščino, ki jo hranimo v Medobčinskem muzeju Kamnik.

Ali je grofica Veronika res namahala mamuta?   

Kaj pa tale majolika?                     

Bi si zapisovali v beležko z motivom Maleševega Objema? 

Poslušaj vsebino: