Programi izobraževanj za odrasle

Z andragoško ponudbo si odrasli  pridobivajo nove spretnosti, povezujejo svoje novo znanje z izkušnjami, razvijajo nova zanimanja. Izpostavimo naj  strokovna vodstva, med njimi t. i. Kulturni tri-m, kjer ponujamo vodenje kar treh enot naenkrat, javna vodstva, mesečna predavanja s strokovnjaki različnih področij in umetnostnozgodovinski študijski krožek, kjer slušatelji pridobivajo pregled svetovne, evropske in slovenske umetnostne zgodovine ter obiskujejo aktualne razstave in kulturne znamenitosti.

NOVO - Študijski krožek Nekoč je bilo v Kamniku

V študijskem letu 2022/2023 smo v Medobčinskem muzeju Kamnik začeli z delovanjem študijskega krožka Nekoč je bilo v Kamniku. Tudi v letu 2023/2024 nadaljujemo z delom. Srečevali se bomo v Rojstni hiši Rudolfa Maistra, Šutna 23 v Kamniku, vsak drugi četrtek od 10. do 11.30.

S pomočjo različnih domačih strokovnjakov v Medobčinskem muzeju Kamnik - dokumentalistov, zgodovinarjev, umetnostnih zgodovinarjev, etnologov, slavistov bomo skupaj odgrinjali kamniško preteklost.
V začetku vsakega študijskega leta so predvidena predavanja o določeni temi, ki jo bomo v tistem letu obravnavali in zbirali gradivo. Po vsakem predavanju bo nekaj časa namenjenega pogovoru in napotkom, kako se raziskovalno lotiti izbrane teme. Nato boste samostojno zbirali spominsko gradivo in ga predstavili preostalim udeležencem. Zbrano gradivo vam bomo pomagali dokumentirati, skenirati, fotografirati. Rezultate našega skupnega dela bomo na ogled postavili na panojih, manjših razstavah, v publikacijah in spominskih albumih.

Če vas takole raziskovanje mika, se prijavite na elektronska naslova: ajuvan@siol.net ali zora.torkar@guest.arnes.si ali na telefonsko številko 01 8317 662 v dopoldanskem času.

Brezplačna udeležba. Oglede razstav in ekskurzije se plača posebej.

Kontakt:
Za strokovna vodstva  se je potrebno predhodno najaviti na telefonsko številko 01 8317 662 ali elektronski naslov zora.torkar@guest.arnes.si, in sicer 5 delovnih dni pred obiskom skupine (minimalno število za izvedbo je 10 oseb).

Poslušaj vsebino: