Posebna ponudba izobraževanj

Tematska predavanja

Na vašo željo pridemo predavat tudi k vam, na šolo, v vrtec, zavod. Izbirate lahko med temami: odkritje mamutovega okostja v Nevljah pri Kamniku, Rim in rimska kultura, poklic arheologa, poklic kustosa, sprehodi po likovnih tehnikah in umetnostno-zgodovinskih obdobjih ter drugimi željenimi, vnaprej dogovorjenimi temami.

Minimalno število slušateljev: 15
Trajanje: 45–60 minut
Cena: 1,00 €/slušatelja

Muzej na obisku

Z namenom približati delovanje muzeja in galerije širši populaciji oz. vsem, ki bi si to želeli, se muzejski kustos z nekaterimi predmeti odpravi na obisk. Predmete lahko potipate, spoznate, iz česa so narejeni, koliko so stari…

Na vaši šoli izvedemo tudi muzejske delavnice.

Muzej na obisku izvajamo za minimalno 15 udeležencev.
Trajanje: 180–240 minut
Cena: 6,00 €/osebo

Praznovanje rojstnega dne

Praznovanje rojstnega dne je lahko zanimivo in drugačno. Otroci tako rekoč stopijo v časovni stroj. Oblečejo se v rimske vojake in državljane, v srednjeveške viteze, ki se bojujejo z zmaji, ter grajske princese, v trgovce in obrtnike; spoznavajo stare igrače in družabne igre. Zabavno-poučno si ogledajo muzej in iščejo izgubljeni zaklad s pomočjo namigov (tudi z naglavnimi lučkami, ki jih prinesejo s seboj). Skrivnosti in skritih kotičkov je v muzeju vedno dovolj. V drugem delu praznovanja se v izbrani tematski ustvarjalni delavnici prepustijo domišljiji in ustvarjalnosti. Izdelke, narejene na delavnicah, otroci odnesejo domov.

Praznovanje rojstnega dne organiziramo ob petkih popoldne in ob sobotah dopoldne za skupine do 20 otrok, starih od 6 do 12 let.

Hrano in pijačo priskrbite sami, prav tako pribor in krožnike. Slavljenec dobi tudi darilo. Zabavo fotografiramo in vam fotografije pošljemo po e-pošti.

Trajanje: 120 minut

Cena:
90,00 €
+ muzejska vstopnica za vsakega otroka (skupina do 15 otrok)
110,00 € + muzejska vstopnica za vsakega otroka (skupina od 16 do 20 otrok)

Kje: Muzej grad Zaprice

Kontakt:
Potrebna je predhodna prijava in rezervacija na elektronski naslov zora.torkar@guest.arnes.si ali janja.zeleznikar@gmail.com. Informacije dobite tudi na telefonski številki 01 8317 662.

Kulturna dediščina - malo za zabavo, malo zares

Trenutne razmere so nas omejile na naše domove in tudi muzeji smo začasno zaprli svoja vrata. Da pa bi se ob spoznavanju kulturne dediščine, ki jo hranimo, tudi zabavali in kaj novega naučili, smo za vas pripravili vsebine na naši FB strani https://www.facebook.com/muzej.kamnik/ in na naši spletni strani, kjer si lahko ogledate kakšen filmček, ogled razstave, zgodbe o predmetih, rešite učni list,  premetenko, križanko ali rebus. Natisnite si jih in izpolnite. Zagotovo boste našli kaj zanimivega. Vsebine bomo vseskozi dodajali, zato nas spremljajte. Zelo pa bi bili veseli tudi vašega odziva: mogoče kakšno fotografijo izpolnjene uganke, rezultat, mnenje, zapisano zgodbico o kakšnem predmetu, ki ga doma hranite in je za vas najpomembnejši. Pišite nam na info@muzej-kamnik-on.net . Učni listi: Učni list galerije Miha Maleš - MMK Učni list za 2. razred -MMK Učni list za 5. razred -MMK Učni list za 7. razred-MMK učni listMaister- 5.razred-MMK Zabavne in poučne uganke: Krizanka_lapidarij_april 2020 Rebus mmk Rebus MMK 2 Rebus MMK 3 Rebus MMK 4 Sestavljanka - o kamniškem muzeju-MMK Sestavljanka - Odsevi, števlike Barutanski črni Peter TRZINSKI REBUS KOMENDSKI REBUS  rebus kamniška znamenitost, 2020 Kviz Lov za kamniškimi zakladi: https://www.muzej-kamnik-on.net/lov-za-kamniskimi-zakladi/ Kaj je na sliki oz. Ugani predmet (https://www.muzej-kamnik-on.net/ugani-predmet/). Vsak dan nov namig - Rešitve pošljite na info@muzej-kamnik-on.net ali na https://www.facebook.com/muzej.kamnik/ Zapisi obiskovalcev Maistrove rojstne hiše: Objavljamo zanimive zapise znanih in manj znanih obiskovalcev Maistrove rojstne hiše v Kamniku in odlomke iz dnevnika, ki ga zapisuje Alenka Juvan od leta 2013, odkar hiša deluje kot muzej. Tone Partljič,2014 O Rudolfu brez brkov in o Veroniki, ki je z repom namahala mamuta: Igrico O Rudolfu brez brkov in o Veroniki, ki je s kačjim repom namahala mamuta so igrali otroci kamniških osnovnih šol in iz Stranj. Predstavo, ki je bila prikazana na muzejski noči 18. maja 2016, sta pripravili scenaristka Alenka Juvan in  režiserka Andrejo Humar Gruden. Predstavo si lahko ogledate na naslednji povezavi:  https://youtu.be/Le-NP1ERY2I Zanimive novičnice: Na uvodni spletni strani pod novicami in na FB objavljamo novičnice, kjer za vas pripravljamo zanimive zgodbe o kamniški preteklosti, ne tako dolgi preteklosti, ki jo še vsi poznamo, o muzejskih predmetih, umetnikih in umetninah, Kamničanih. Kratke in zanimive podobe življenja. Spremljajte nas:

Spletne razstave:


 

Poslušaj vsebino: