Posebna ponudba izobraževanj

Tematska predavanja

Na vašo željo pridemo predavat tudi k vam, na šolo, v vrtec, zavod. Izbirate lahko med temami: odkritje mamutovega okostja v Nevljah pri Kamniku, Rim in rimska kultura, poklic arheologa, poklic kustosa, sprehodi po likovnih tehnikah in umetnostno-zgodovinskih obdobjih ter drugimi željenimi, vnaprej dogovorjenimi temami.

Minimalno število slušateljev: 15
Trajanje: 45–60 minut
Cena: 1,00 €/slušatelja

Muzej na obisku

Z namenom približati delovanje muzeja in galerije širši populaciji oz. vsem, ki bi si to želeli, se muzejski kustos z nekaterimi predmeti odpravi na obisk. Predmete lahko potipate, spoznate, iz česa so narejeni, koliko so stari…

Na vaši šoli izvedemo tudi muzejske delavnice.

Muzej na obisku izvajamo za minimalno 15 udeležencev.
Trajanje: 180–240 minut
Cena: 6,00 €/osebo

Pedagoška ponudba ob občasnih razstavah

Moja čelada - muzejska delavnica je del spremljajočega programa razstave Skrivnostne poti negovskih čelad (16.11.2023-31.1.2024)

Na delavnici spoznamo čas 5.-4. st. pr. n. št., tedanjo železnodobno elito in njene nosilce, ter zgodbe treh izjemnih čelad, ki so predstavljene na razstavi.

Primerna je za učence 2. in 3. triade OŠ.

Trajanje: 45–60 minut
Cena: 2,00 €/osebo

Ponujamo še:

  • predstavitev zgodb skozi vodstva po razstavi, predavanja in projekcije videov o čeladah - primerno za učence 2. in 3. triade OŠ, za SŠ in študente ter odrasle
  • vodstva po razstavi za vse starostne skupine
Praznovanje rojstnega dne

Praznovanje rojstnega dne je lahko zanimivo in drugačno. Otroci tako rekoč stopijo v časovni stroj. Oblečejo se v rimske vojake in državljane, v srednjeveške viteze, ki se bojujejo z zmaji, ter grajske princese, v trgovce in obrtnike; spoznavajo stare igrače in družabne igre. Zabavno-poučno si ogledajo muzej in iščejo izgubljeni zaklad s pomočjo namigov (tudi z naglavnimi lučkami, ki jih prinesejo s seboj). Skrivnosti in skritih kotičkov je v muzeju vedno dovolj. V drugem delu praznovanja se v izbrani tematski ustvarjalni delavnici prepustijo domišljiji in ustvarjalnosti. Izdelke, narejene na delavnicah, otroci odnesejo domov.

Praznovanje rojstnega dne organiziramo ob petkih popoldne in ob sobotah dopoldne za skupine do 20 otrok, starih od 6 do 12 let.

Hrano in pijačo priskrbite sami, prav tako pribor in krožnike. Slavljenec dobi tudi darilo. Zabavo fotografiramo in vam fotografije pošljemo po e-pošti.

Trajanje: 120 minut

Cena:
90,00 €
+ muzejska vstopnica za vsakega otroka (skupina do 15 otrok)
110,00 € + muzejska vstopnica za vsakega otroka (skupina od 16 do 20 otrok)

Kje: Muzej grad Zaprice

Kontakt:
Potrebna je predhodna prijava in rezervacija na elektronski naslov zora.torkar@guest.arnes.si ali janja.zeleznikar@gmail.com. Informacije dobite tudi na telefonski številki 01 8317 662.

Poslušaj vsebino: