Moj muzej

Kulturna dediščina v muzeju skozi zabavne in zaresne zgodbe preteklosti in sedanjosti v besedi, sliki ter virtualno. Na drugačen način spoznavajte dediščino naših prednikov od prazgodovine do danes, se pri tem zabavate in tudi kaj naučite. Pri tem vam bom pomagal Kamn’ček.

Zgodbe o predmetih

Muzejski predmet je srce vsakega muzeja. Lahko je na videz nezanimiv, lahko je bleščeč in barvit – vsak je za nas neprecenljiv, kajti vsak od njih skriva v sebi zgodbo o življenju naših prednikov.

Preberite več

Zgodovinopisnice

Zgodbe o kamniški preteklosti, polpreteklosti pa tudi sedanjosti, ki jo še vsi poznamo, o muzejskih predmetih, umetnikih in umetninah, o Kamničanih. Kratke in zanimive podobe življenja.

Preberite več

Okusi skozi stoletja

Okusi in jedi so se skozi stoletja spreminjali. Receptov iz prazgodovine ne poznamo, jih je pa zato več zapustila antika. Jedi so začinili z dišavnicami, medom, tudi z »dišečo« ribjo omako. Poznamo recepte srednjeveških jedi iz domačih žitaric, kot so rž, pira, soržica in sirek ter stročnic kot so leča, čičerka, pa do uporabe novih kultur, kot so ajda, krompir ipd. Ne bomo pozabili na modernejšo hrano in znamenitih kamniških živilskih izdelkov in gostiln. Okušajte nas.

Preberite več

Virtualni muzej

Z enim klikom lahko vstopite v Medobčinski muzej Kamnik, obiščete njegove razstave na različnih lokacijah. Spoznate podrobnosti o muzejskih predmetih, muzejskem delu, umetnikih, med drugim si lahko ogledate tudi kratke filmčke.

Preberite več

Igre in uganke

Dragoceno kulturno dediščino lahko spoznate in se naučite marsikaj o njej tudi z reševanjem zabavnih in poučnih iger ter ugank. Igra je pot do učenja in uspešnega spoznavanja novosti. Izkušnje pa so dragocena popotnica za prihodnost. Natisnite si jih in jih izpolnite.

Preberite več

Učno gradivo

Za pomoč pri učenju ter raziskovanju kamniških spomenikov, osebnosti, preteklosti mesta in njegove okolice objavljamo učne liste in drugo učno gradivo za uporabo v šoli in doma. Nekateri so lažji, drugi zahtevajo več znanja, tudi nekaj brskanja po spletnih in materialnih virih.

Preberite več