NOVO - geolov Maister na poti

Objavljeno: 24.11.2022
Prav na dan Rudolfa Maistra, 23. novembra 2022 smo v Rojstni hiši Rudolfa Maistra predstavili nov tematski geolov Maister na poti, ki je nastal v sodelovanju s 15 slovenskimi muzeji, arhivi, galerijami, knjižnicami, društvi ter Slovenskim Geocaching klubom.
Predstavili so ga direktorica MMK, Zora Torkar, sodelavec in član Slovenskega Geocaching kluba, Gregor Podkrižnik in glavna urednica in soavtorica besedil in izbora fotografij, Alenka Juvan.
Maister na poti je tematsko zamišljen geolov (aktivnost z iskanjem zakladov), katerega teoretična podlaga je Maistrova virtualna pot. Zakladi pa so postavljeni kot posamezne postaje v krajih z zemljevida Maistrove poti, od Ptuja, Kamnika, do Maribora. 15 zakladov o Maistru boste lahko odkrivali zunaj na prostem, v muzejih, knjižnicah ter morda še kje, ob tem spoznavali Maistrovo življenje in vlogo ob koncu 1. svetovne vojne, pri tem zbirali žige in za opravljeno pot prejeli sledljivček s podobo Rudolfa Maistra.
Glavni namen tega novega skupnega projekta je širjenje zanimanja za Maistrovo dediščino med individualnimi obiskovalci, družinami in mladimi, domačimi in tujimi turisti na drugačen način, in je vsekakor doprinos k turistični ponudbi.
Strokovni odbor: mag. Zora Torkar, Alenka Juvan (MMK); Renny Rovšnik, mag. Jože Podpečnik (NMS); dr. Vlasta Stavbar (UKM); mag. Marijan Rupert (NUK); dr. Dragan Matić (ARS), dr. Marko Štepec (MNZS); mag. Zvezdan Markovič (Vojaški muzej SV)
Oblikovanje logotipa: Ciril Horjak
Strokovno svetovanje in postavitev zakladov: člana Slovenskega Geocaching kluba – Gregor Podkrižnik in Roman Rešek in drugi prostovoljci.
https://www.geocacher.si/na-geolov-z-rudolfom-maistrom/
Lov se začne.