Žarko Vrezec - Zapisi

Objavljeno: 10.08.2020

Odprtje slikarske razstave v Galeriji Pogled.

Žarko Vrezec (1950) že od sedemdesetih let dalje aktivno posega v okvir sodobnega slovenskega slikarstva, kjer se jasno vidi njegov neprestano analitičen pristop, v katerem raziskuje osnovne likovne elemente- barvo, prostor, kompozicijo, črto- ki vse ostajajo edine vrednosti pri uresničevanju slikarjevih hotenj. Na tej poti dosledno ostaja zvest svojemu izvornemu in samosvojemu likovnemu izrazu, ki v poudarjenem črtnem zapisu ostaja sugestiven, a hkrati intimen umetnikov odgovor na razmisleke, ki se porajajo v njegovem miselnem in ustvarjalnem procesu. Razstava ZAPISI je nastala posebej za kamniški kulturni festival v koprodukciji Kamfesta in MMK – Galerije Pogled.

Obvezne so predhodne prijave na e-naslov info@muzej-kamnik-on.net po telefonu 01/8317 662. Število mest je omejeno. V muzeju je obvezna uporaba zaščitnih mask.

Če bo na prireditvi več kot 10 udeležencev, vas bomo zaprosili za osebne podatke (ime, priimek, naslov stalnega prebivališča in telefonska številka – na podlagi Odloka o začasni splošni omejitvi oziroma prepovedi zbiranja ljudi v Republiki Sloveniji, Ur. l. RS, št. 92/2020 in 96/2020).

Poslušaj vsebino: