Redna poletna vodenja za turiste

Objavljeno: 26.06.2019

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik bo letos poleti organiziral redna vodenja po mestu Kamnik za tuje turiste. Vodenja bodo potekala v angleškem jeziku, in sicer vsak petek dopoldan, točneje od 5. julija do 6. septembra, od 10.00 do 11.30. Zbor bo pred osrednjo TIC točko na Glavnem trgu, prijave niso potrebne. Cena vodenja znaša 3 evre za odrasle in 2 evra za otroke.

»Vodenja so namenjena predvsem tujim turistom, ki jim želimo predstaviti tudi zgodovino mesta Kamnik,« je dejal direktor Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik dr. Tomaž Simetinger in pojasnil: »Opažamo namreč porast povpraševanja tujih turistov po tovrstnih vodenjih, zato smo v dogovoru z lokalnimi turističnimi vodniki pripravili poletna vodenja po Kamniku. S takšnimi akcijami želimo dvigniti obisk starega mestnega jedra. Vodenje bo zaenkrat potekalo v angleškem jeziku, vsekakor pa bomo pozorni na to iz katerih držav bodo zainteresirani turisti prihajali.«

Lani je osrednjo TIC točko v poletnih mesecih obiskalo okoli 60 turistov na dan, avgusta pa tudi po več kot 140 dnevno, kar v primerjavi s poletjem 2017 predstavlja od 30 do 40 odstotno rast. Tudi letos pa je že opaziti povečan obisk. O dodatni ponudbi je Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik že obvestil vse ostale turistične ponudnike v Kamniku ter Turizem Ljubljana in ostale okoliške turistične organizacije.

Ne glede na to pa, kot del stalne ponudbe osrednje TIC točke na Glavnem trgu ostaja možnost organizacije vodenja po mestu v slovenščini ali kakšnem drugem jeziku. V tem primeru so še vedno potrebne predhodne najave na tic@visitkamnik.com ali na telefonsko številko 01 831 82 50 ali 031 388 324.

Redna poletna vodenja so že druga aktivnost, ki so jo na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik pripravili za obiskovalce turistične destinacije Kamnik. Po zaključku šolskih počitnic so namreč že začele voziti dodatne avtobusne linije iz mesta Kamnika do priljubljenih turističnih destinacij v občini. Te bodo vozile od 25. junija do 31. avgusta ter v času 49. Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine (od 5. do 8. septembra), in sicer v smer Kamniške Bistrice preko Godiča, v smer Snovika ter v smer Volčjega potoka.

Vozni red je na voljo na tej povezavi http://bit.ly/PoletniBus2019. Vozovnico bo potnik kupil na avtobusu, kot običajno, cena vozovnice je odvisna od posamezne relacije. Več informacij o tem je na voljo na potniški blagajni avtobusne postaje Kamnik (01 8309 414).

Za več informacij:
Samo Trtnik
gsm: +386 40 433 628, e-mail: samo.trtnik@visitkamnik.com