Od cveta do muzejskega predmeta

Objavljeno: 23.04.2019

Arboretum Volčji Potok in Medobčinski muzej Kamnik nudita skupno ponudbo OD CVETA DO MUZEJSKEGA PREDMETA, ki vključuje posebne popuste pri nakupu vstopnice, če si v istem dnevu ogledate oba bisera naravne in kulturne dediščine.

Arboretum Volčji Potok je je biser slovenske vrtne kulture. Je javni park, ki se razteza na 85 ha površin ob potokih in livadah ob gozdu. V krajinsko oblikovanih zasaditvah je na ogled več kot 3000 vrst in sort okrasne drevnine in drugega rastlinja. Arboretum je namenjen vsem generacijam in vreden ogleda v vseh letnih časih (www.arboretum.si).
V Medobčinskem muzeju na gradu Zaprice pa je predstavljena kulturna dediščina s širšega kamniškega območja, ki so jo ustvarjali in živeli naši predniki. Na ogled so zanimive razstave, ki vam drugačen vpogled v zgodbe muzejskih predmetov in ozadja umetniških del. Za najmlajše pa je poskrbljeno v pedagoških kotičkih (www.muzej-kamnik-on.net).

Ob predložitvi plačane vstopnice – na eni ali drugi lokaciji – dobite popust pri vstopnini drugega bisera (park ali muzej).
Cena znižane vstopnice:

Arboretum Volčji Potok:
Odrasli 8,00 €
Upokojenci 6,50 €
Mladina -študentska/dijaška 6,50 €

Medobčinski muzej Kamnik
Odrasli 2,50 €
Upokojenci 2,00 €
Mladina 1,00 €
Akcija velja od 23. aprila do konca leta 2019.

Vabljeni.