Nova knjiga - Odsevi kamniških tisočletij

Objavljeno: 11.12.2019

Poljudnoznanstvena publikacija Odsevi kamniških tisočletij je namenjena najširši javnosti in ponuja jasno in pregledno zgodovino mesta in širše okolice – od najstarejših fosilnih najdb in poselitve kamniškega prostora v prazgodovini do oblikovanja Države SHS leta 1918. Pisana je nazorno, razumljivo in privlačno za tiste, ki jih preteklost zanima samo kot hitro informacijo ali pa tudi bolj poglobljeno. Besedila zgodovinskih obdobij, v katera so vključena tudi novejša spoznanja in vedenje,  dopolnjujejo zanimivosti, izbrane osebnosti, tudi odlomki iz literature in legende. Ter seveda izjemno bogato slikovno gradivo. Vse skupaj je združeno v publikaciji, ki prikazuje res izredno bogato preteklost kamniškega območja in ga dela še danes posebnega. Priporočljivo gradivo za vsako domačo, javno ali šolsko knjižnico.

Na tej povezavi prelistajte dele knjige: http://online.fliphtml5.com/nbmxv/vnod/

Besedila sta napisali kustosinji Medobčinskega muzeja Kamnik: Janja Železnikar in mag. Zora Torkar. Uvodno poglavje o geološki preteklosti Kamnika in okolice pa zunanji sodelavec, geolog dr. Jure Žalohar.

Ne moremo mimo čudovitih fotografij Tomaža Lauka, Franceta Steleta, Mirana Kambiča, Primoža Hienga in drugih fotografov ter risb Andreje Peklar. Publikacijo, ki je potrebovala zaradi množice raznovrstnega gradiva, trdo in obenem ustvarjalno delo, je oblikovala Saša Kovačič.

Knjigo, ki je nadvse primerno darilo, lahko kupite v vsej naših muzejskih trgovinah na muzeju, v Galeriji Miha Maleš in v Rojstni hiši Rudolfa Maistra ter v Turistično-informativnem centru v Kamniku.