Neverjetne gore - Gorenjska muzejsko-planinska transverzala in geolov

Objavljeno: 06.06.2019

Lepa  jesen je pravi čas, da začnete sodelovati v skupnem projektu muzejev na Gorenjskem, kjer smo povezali najvidnejšo naravno značilnost Gorenjske – GORE. Gore so sicer danost mnogih držav, a verjetno le Slovence zaznamujejo s tako močno narodno identiteto. Predstavljajo nam simbol samostojnosti in spodbujajo k ohranjanju širšega alpskega prostora.

V okviru projekta je bila vzpostavljena Gorenjska muzejsko-planinska transverzalaVodnik po Gorenjski muzejsko-planinski transverzali nas vodi od hriba do hriba, vmes pa obiščemo še vseh šest gorenjskih muzejev: Slovenski planinski muzej, Tržiški muzej, Muzeje radovljiške občine, Loški muzej Škofja Loka, Gorenjski muzej in Medobčinski muzej Kamnik. Ob  obisku vam bomo odtisnili žig v vodnik, zbrane žige in rešene naloge v vodniku pa bomo nagradili.

Neverjetne gore vabijo tudi manj “muzejske” obiskovalce, ki se bodo podali na Geolov (Geocaching) – https://www.geocacher.si/. Zakladi bodo iskalce čakali v muzejih in na vrhovih transverzale. Muzejski zakladi so vam na voljo na izbranih razstavah od 30. maja 2019 ob 11. ure (do preklica) ; zaklade po gorah pa bomo namestili ob muzejski poletni noči, 15. junija 2019 (do preklica). Obiskovalce bomo nagradili s sledljivčki.

Skupna vstopnica za 6 muzejev vključuje Vodnik po Gorenjski muzejsko – planinski transverzali, ki je na voljo tudi samostojno po ceni 5,00 €. Ob nakupu skupne muzejske vstopnice po ceni 9,00 € prejmete vodnik zastonj.

Utrinke delite na Instagramu #neverjetnegore.

Zaradi velikega zanimanja, se projekt Neverjetne gore podaljšuje do konca septembra 2020. Vabljeni k sodelovanju.