Katja Kovše - Bits and Bobs

Objavljeno: 12.03.2021

Katja Kovše je ustvarjalka in likovna pedagoginja, ki jo zanimajo raznovrstna likovna področja, med katerimi najbolj izstopa strip. Zanimajo jo grafične tehnike, s katerimi rada eksperimentira, obožuje pa tudi slikanje in kolažiranje. Leta 2019 je zaključila magistrski študij likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani, istega leta pa prejela tudi študentsko Prešernovo nagrado. Trenutno poučuje na I. gimnaziji v Celju, sodeluje pa tudi z likovno šolo Umbra, kjer prav tako poučuje likovno umetnost.

O svojem delu zapiše: “Figuro kot avtoportret in izkušnje telesa v ritmu vsakdana je moj lik za nekaj časa zapustil. Še vedno ga zanimata telo in vsakdan, le da zdaj nastopa v kratkih »bits and bobs« situacijah s humornim preobratom. Prej krhke figure postanejo rudimentalne, usmerim pa se v večji format. Ker me grafika zanima predvsem v smislu poceni tehnik brez preše, sem se zopet v stilu »arte povera« poslužila Frelihovega stiroprinta, ki sem ga združila z zakonitostmi stripa.”

 Razstavljala je na samostojnih in skupinskih razstavah, doma in v tujini. V Galeriji Pogled v Kamniku si lahko njeno razstavo ogledate od 10. marca do 16. aprila.