Iščemo nove muzejske vodiče

Objavljeno: 04.03.2024

Medobčinski muzej Kamnik vabi k sodelovanju študentke in študente ter osebe s statusom s. p., ki jih veseli delo vodiča v muzeju.

Gre za občasno pomoč pri vodenju skupin in izvedbi pedagoškega programa, ne pa za redno delovno razmerje oziroma zaposlitev.

Muzejski vodiči izvajajo vodstva za najavljene skupine, od predšolskih skupin do skupin odraslih, predvsem v enoti Muzej – grad Zaprice. Po potrebi pa tudi v Galeriji Miha Maleš in v Rojstni hiši Rudolfa Maistra. Našo pedagoško-andragoško ponudbo si lahko ogledate na spletni strani MMK:https://www.muzej-kamnik-on.net/izobrazevanja/

Največja potreba po dodatni pomoči novih muzejskih vodičev je v spomladanskem času, od marca do konca junija, ko imamo v dopoldanskem času vsakodnevne obiske šolskih skupin. V poletnih mesecih lahko občasno delajo na recepcijah MMK.

Prednost imajo študentke in študenti zgodovine, arheologije, etnologije, umetnostne zgodovine, likovne pedagogike in drugih humanističnih ter tudi družboslovnih smeri, med njimi pa tisti, ki jih zanima dolgoročno sodelovanje z Medobčinskim muzejem Kamnik.

Od kandidatk in kandidatov pričakujemo odgovornost do dela, zanesljivost, samoiniciativnost, sposobnost za delo v skupini, veselje do pedagoškega dela in zanimanje za kulturno dediščino. Zaželeno je znanje vsaj enega tujega jezika (angleščina, italijanščina, nemščina).

Pogoj za delo vodiča je udeležba na izobraževanju (obvezna prisotnost) in uspešno opravljen preizkus vodenja.

Izobraževanje sestoji iz:

  • študija gradiva o muzejskih razstavah,
  • vodstev kustosov za arheologijo, zgodovino, umetnostno zgodovino,
  • predstavitev dela z obiskovalci, pedagoško-andragoških programov in delavnic
  • uspešno opravljeno vodenje.

Izobraževanje bo predvidoma potekalo marca/aprila 2024. Nove vodičke in vodiči bodo tako lahko začeli z delom že aprila.

Delo je honorarno, s plačilom preko študentske napotnice ali po izstavljenem računu.

Prijava

Če vas delo zanima, pošljite svojo predstavitev na e-naslov info@muzejkamnik.si  najkasneje do 15. 3. 2024. Več informacij na telefonu 01 8317 662.