Gostovanje razstave O grajskih vrtnarjih v Arboretumu Volčji Potok

Objavljeno: 31.08.2023

Od 1. septembra do 31. decembra 2023 gostuje razstava O grajskih vrtnarjih v Galeriji pod arkadami v Arboretumu Volčji Potok.

Avtor razstave je Peter Rojc. Razstava je nastala v soorganizaciji z Medobčinskim muzejem Kamnik, Menačnikovo domačijo v Domžalah, Foto Kino Video Klub Mavrica Radomlje in Arboretumom Volčji Potok.

Razstava prikazuje zanimive zgodbe družine Rojc s Hudega pri Radomljah, ki se razkrivajo skozi bogat hišni arhiv in rodovno drevo. Naslov razstave nam pove, da so Rojčevi urejali vrtove in parke v Souvanovem parku v Volčjem Potoku, pri graščinah Novo Celje in Miramar pri Trstu, nenazadnje mlajše generacije vrtove v Arboretumu Volčji Potok in pod gradom Zaprice v Kamniku. Razstava je nastala v sodelovanju z Medobčinskim muzejem Kamnikom, kjer je bila prvič predstavljena leta 2020. Na pobudo avtorja Petra Rojca je razstava z obogatenim gradivom (ob strokovni in tehnični podpori Foto Kino Video Klub Mavrica Radomlje) gostovala tudi v Domžalah v razstavišču Menačenkove domačije in v domačem kulturnem domu Radomlje. Tokrat je spet v drugačni luči predstavljena v Arboretumu Volčji Potok, kjer se je pravzaprav družinska vrtnarska zgodba začela.

Vabljeni.