Slovesno odkritje doprsnega kipa generala Maistra v njegovi rojstni hiši

Rojstna hiša Rudolfa Maistra
Kdaj: 25.07.2023, od 19:00 do 20:00

Društvo general Maister Kamnik vas vabi 25. 7. 2023,  ob 19. uri na slovesno odkritje doprsnega kipa generala Maistra v njegovi rojstni hiši na Šutni 23 v Kamniku.

Slovesnost bo na predvečer smrti našega rojaka generala Maistra, ob tem pa se bomo spomnili tudi na 20 let delovanja Društva general Maister v Kamniku.

Zbrane bodo pozdravili z govori župan Matej Slapar, predsednica Zveze društev general Maister gospa mag. Lučka Lazarev Šerbec in predsednik Društva general Maister Kamnik Jože Berlec.
Kip je delo znanega slovenskega kiparja Nikolaja Pirnata, ki ga je izdelal leta 1926, potrdil pa ga je celo sam general Maister. Model za doprsni kip so izdelali v livarni Kamšek v Komendi po kipu, ki je v prostorih Mestne občine Mariboru, ravno tako odlili odlitek v bron, podstavek je oblikoval GEOPLAN Kamnik, iz pohorskega tonalita pa ga je izdelalo Kamnoseštvo Šajn iz Kranja.

Svečanost bomo obeležili s krajšim kulturnim programom, v katerem bodo sodelovali Mešani pevski zbor Odmev Kamnik, citrar Tomaž Plahutnik, recitatorja in povezovalca Barbara Božič in Tone Ftičar.

Vabljeni.