Slovenski kulturni praznik v kamniškem muzeju

vse enote
Kdaj: 08.02.2020, od 10:00 do 18:00

8.februarja praznujemo praznik slovenske kulture in spomin na slovenskega pesnika Franceta Prešerna, ki je umrl na ta dan leta 1849. Prešernov dan je praznik od leta 1945, pa tudi država Slovenija ga je ohranila in ga leta 1991 razglasila za dela prost dan, ki je seveda predvsem namenjen kulturi. Številne kulturne ustanove vabijo obiskovalce na brezplačne oglede razstav, predstav in dogodkov.

Vabljeni tudi v Medobčinski muzej Kamnik, kjer se bo dogajalo marsikaj.

V soboto 8. februarja, bodo enote Medobčinskega muzeja Kamnik odprte od 10. do 18. ure (razen galerija Miha Maleš bo zaradi nepredvidenih okoliščin od 10. do 14. ure) za brezplačne oglede stalnih in občasnih razstav, kot so v Galeriji Miha Maleš –  Ivo Mršnik, stalna razstava o ustvarjanju Miha Maleša in v Galeriji Pogled Tea Curk Sorta; v Rojstni hiši Rudolfa Maistra stalna razstava o Rudolfu Maistru in občasna Naši mejniki – boji za severno mejo in Maistrovi borci s kamniško-domžalskega območja ter v muzeju na gradu Zaprice – stalne razstave Odsevi kamniških tisočletij, Na planincah luštno biti – Velika planina, kamniško meščanstvo, Thonetovo pohištvo, lapidarij in občasne o Ferryju Souvanu, o zgodovini kamniške smodnišnice Na sodu smodnika in o izgubljeni rimski poštni postaji.

8.februarja ob 10. uri vabljeni na javno vodstvo po razstavi Izgubljena rimska poštna postaja v muzeju na gradu Zaprice. Po arheološki razstavi o najdbah v Blagovici, kjer je po predvidevanjih delovala rimska poštna postaja od 1. do 4. stoletja, bo vodila soavtorica razstave Janja Železnikar.

8.februarja ob 15. uri vabljeni tudi na javno vodstvo po razstavi Naši mejniki – boji za severno mejo in Maistrovi borci s kamniško-domžalskega območja v Rojstno hišo Rudolfa Maistra. Po razstavi in projekcijo filmov bo vodila soavtorica razstave Alenka Juvan.

Vabljeni.