Predstavitev novega tematskega geolova Maister na poti

Rojstna hiša Rudolfa Maistra
Kdaj: 23.11.2022, od 11:00 do 12:00

V Rojstni hiši Rudolfa Maistra prav na dan Rudolfa Maistra, 23. novembra 2022 ob 11. uri,  predstavljamo nov tematski geolov, z naslovom Maister na poti.

Geolov Maister na poti je nastal v sodelovanju s 15 slovenskimi muzeji, arhivi in knjižnicami ter Slovenskim Geocaching klubom.

Maister na poti je tematsko zamišljen geolov, katerega teoretična podlaga je Maistrova virtualna pot: https://www.rudolfmaister.si/ Zakladi so postavljeni kot posamezne postaje v krajih z zemljevida Maistrove virtualne poti: na Ptuju, v Trebnjem, Kostanjevici na Krki, Kamniku, Mengšu, Kranju, Ljubljani, na Uncu pri Rakeku, na gradu Snežnik, v Celju, Mariboru, Dravogradu,  Libeličah in na Zavrhu v Slovenskih goricah. Sledi in zaklade o Maistru boste lahko odkrivali  zunaj na prostem, v muzejih, knjižnicah ter morda še kje, kar vam niti v sanjah ne bi prišlo na misel, pri tem zbirali žige in za opravljeno pot prejeli sledljivček s podobo Rudolfa Maistra, ki ga je oblikoval Ciril Horjak.

Geolov Maister na poti vam bodo predstavili: mag. Zora Torkar, Gregor Podkrižnik, predstavnik in sodelavec Slovenskega Geocaching kluba ter urednica in koordinatorica Alenka Juvan.

Vabljeni.