Pot piva in umetnosti s Foxi

Galerija Miha Maleš
Kdaj: 01.06.2024, od 17:00 do 18:30

Prejšnji torek smo izvedli premierno Pot piva in umetnosti v tandemu z umetnostnim zgodovinarjem in cenjenim piscem Noahom Charneyem ter Janezom Skokom, lastnikom pivovarne Maister. Ugotovili smo, da gresta pivo in umetnost odlično skupaj!

Naslednji termin bo že sobota, 1. junija! V gosteh bosta ameriška umetnika Bodil in Larnie Fox, znana vizualna in zvočna umetnika. Ekskluzivno za dogodek Pot piva in umetnosti pripravljata zvočno umetniško instalacijo, ki jo bosta integrirala v del razstave.

Bodil Volmer Fox je umetnica vlaken in kiparka. Na državni univerzi v San Franciscu je magistrirala in diplomirala iz umetnosti s poudarkom na tekstilu, na šoli Shoreline Community College v Seattlu je pridobila naziv AA iz vizualnih komunikacij, študirala pa je tudi na šoli Engelsholm Textile Højskole College v Vejleju na Danskem.

Larnie Fox je tudi svetovalec za umetnost, ki trenutno zastopa zapuščino slikarja Jona Schuelerja. Pred tem je bil izvršni direktor Arts Benicia in direktor programa za otroško likovno umetnost za mesto Palo Alto v Palo Alto Art Centru. Poučeval je risanje, vrednotenje umetnosti in barvno oblikovanje na Weber State College v Ogdnu v Utahu ter risanje na Community University v Bozemanu v Montani. Je ustanovni član neprofitne organizacije 23five, ki spodbuja zvočno umetnost na območju Bay Area. Magistriral je iz slikarstva in risanja na Univerzi v Utahu ter diplomiral iz slikarstva in risanja na Univerzi Slippery Rock v Pensilvaniji. Z ženo Bodil živi, dela in sodeluje v mestu Benicia v Kaliforniji. Z Bodil sta bila v preteklosti rezidenčna umetnika v rezidenčnem programu Lucas Artists Residency Program umetniškega centra Montalvo Art Center v Saratogi, Kalifornija.

Mednarodno priznana umetnika bo pospremilo pivo Pivovarne Mali grad, prve kamniške mikro pivovarne, ki prav junija praznuje 10 let.

Rezervacije za dogodek so obvezne na  https://beerway.si/paketi  ali info@beerway.si

Vodstvo bo v angleškem jeziku.

Vabljeni.