Oliver Pilić: S.A.L.I.G.I.A.

Muzej in uprava MMK grad Zaprice
Kdaj: 12.08.2019, od 19:00 do 22:00

Letošnji Kamfest ima tudi zanimiv likovni program, ki je neločljivo povezan z glasbenim dogajanjem na kamniških odrih. Likovno-glasbeni programski sklop Pogled skozi muzej v galerijo je pripravljen posebej za letošnji Kamfest in ni le besedna igra. Glasbene užitke bomo na(d)gradili z obiski treh vrhunskih likovnih razstav na treh kamniških lokacijah Medobčinskega muzeja Kamnik – Galeriji Pogled, Galeriji Miha Maleš in muzeju – grad Zaprice. Na vseh boste spoznali umetnike, njihovo ustvarjanje in se z njimi zapletli v pogovor.

Drugi dogodek v likovnem programu Kamfesta bo večprostorska postavitev Soočenje z baronom Valvasorjem: Oliver Pilić

Pilićeva večprostorska postavitev S.A.L.I.G.I.A. se ukvarja predvsem z identiteto, moralo in vsebinskimi oz. (ne)vsebinskimi lastnostmi posameznika ter umeščenosti le-tega v metaforični in fizični prostor. Pri tem delu ga zanima preplet sodobnosti in zgodovine ter odpiranje prostora za interpretacijo, prav tako kot umestitev v kontekst sodobne umetnosti.

Po odprtju razstave vabljeni še na dva dogodka na gradu Zaprice:

ob 19.30 – lapidarij gradu Zaprice: Irena S. Tomažin: Another Crying Game, solistični performance

Irena S. Tomažin nastopa v plesno-gledaliških predstavah in vokalnih performansih ter koncertih eksperimentalne improvizirane glasbe. Pod muzejskimi arkadami bo predstavila solistični projekt za glas in diktafone, imenovan iT, s katerim je ustvarila ploščo Another Crying game.

po 20.30 – travnik pri kaščah ob gradu Zaprice: poletno opazovanje nočnega neba

RAK – Raziskovalno Astronomski Krožek Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra vas skupaj s kamniškimi astronomi vabi na poletno opazovanje nočnega neba. Poleg že precej »debele« Lune bomo lahko opazovali Jupiter s svojimi štirimi največjimi lunami in Saturn, ki vedno navduši opazovalce s svojimi “obroči”. Poleg njih si bomo lahko ogledali še kako meglico, zvezdno kopico ali galaksijo na poletnem nočnem nebu.

Vstop prost!