Napoved nove razstave - Josip Germ

Galerija Miha Maleš
Kdaj: 14.10.2020, od 10:00 do 18:00

Od srede, 14. oktobra dalje, bo v Galeriji Miha Maleš na ogled gostujoča razstava Dolenjskega muzeja Novo mesto – Josip Germ. Josip Germ je predstavnik realističnega načina slikanja, saj je v svojih slikah stremel k čim večji tehnični popolnosti in pri tem ostal tematsko tradicionalen.

Razstava Germovih del je bila v Dolenjskem muzeju postavljena ob 150-letnici slikarjevega rojstva. Razstava nadaljuje med muzejsko sodelovanje Dolenjskega muzeja in Medobčinskega muzeja Kamnik – Galerije Miha Maleš.

Z namenom širše pričevalnosti je razstava zasnovana tako, da prikazuje likovno ustvarjanje Josipa Germa v splošnem pregledu in je nekakšna sinteza vseh njegovih slikarskih prizadevanj, poznanemu in dostopnemu gradivu adekvatno. Iz sicer dokaj homogenega opusa izbrana dela, tako osvetljujejo njegov slikarski razvoj, saj kažejo njegove začetke, odzive na sočasne evropske tokove na prelomu stoletja ter ustvarjanje, ko se je zaradi pedagoškega dela in vsestranske dejavnosti slikanju posvečal vedno manj.

Uradnega odprtja razstave ne bo. Razstava bo na ogled od 14. oktobra do 26. novembra 2020.

Vabljeni k ogledu.