Melanholija - Maruša Štibelj in Eva Mlinar

Galerija Pogled
Kdaj: 16.12.2022, od 18:00 do 19:00

V petek, 16. decembra 2022, ob 18. uri vljudno vabljeni na odprtje razstave z naslovom Melanholija avtoric Maruše Štibelj in Eve Mlinar. Projekt bo v galeriji Pogled predstavila kustosinja razstave Saša Bučan.

Maruša Štibelj (1986) je diplomirala iz likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Snov za kolaže išče v starih revijah in časopisih ter nenehno poskuša širiti meje kolaža kot samozadostnega medija, pri čemer ohranja originalni spekter barv, ki ga material ponuja. V letu 2018 je na Salonu lepih umetnosti v Parizu prejela nagrad žirije za delo Cronically late. Je članica ZDSLU in Likovnega društva Kranj ter umetniški vodja festivala sodobnega kolaža KAOS. Predstavlja se tako na samostojnih razstavah, redno pa tudi na številnih skupinskih razstavah doma in v tujini.

Eva Mlinar (1985) je končala študij umetnostne zgodovine na Filozofski fakulteti ter študij vizualnih komunikacij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Deluje na različnih področjih vizualne umetnosti; od knjižne in sodobne ilustracije do slikarstva; v svoja dela pa pogosto vnaša elemente kolaža. Predstavila se je že na več samostojnih razstavah, redno pa razstavlja tudi na slovenskem in mednarodnih bienalih ilustracije (Kitajska, Hrvaška, Francija, Litva, …). S pisateljico in dramaturginjo Evo Mahkovic je leta 2019 izdala literarno-vizualno zbirko grotesk neujemljivega žanra, Vinjete straholjubca, ki je bila izglasovana za veliko nagrado Slovenskega knjižnega sejma – Knjiga leta 2019.

Vabljeni.