Mednarodni dan muzejev

vse enote
Kdaj: 18.05.2022, od 10:00 do 18:00

Že leta 1977 je Mednarodni muzejski svet ICOM zaznamoval 18. maj kot Mednarodni dan muzejev, z namenom večje prepoznavnosti muzejev v družbi in njenega razvoja.

Letošnje teme, s katerimi se s svojimi vsebinami predstavljamo muzeji po vsem svetu so:

Moč doseganja trajnosti: muzeji kot ključni akterji v svojih lokalnih skupnostih prispevajo k številnim ciljem, ki vključujejo spodbujanje trajnega razvoja in socialne ekonomije ter razširjanje znanstvenih informacij o okoljskih izzivih.

Moč inovacij na področju digitalizacije in dostopnosti: muzeji so inovativna igrišča, kjer se razvijajo nove tehnologije. Digitalne inovacije lahko naredijo muzeje bolj dostopne in privlačne.

Moč gradnje skupnosti z izobraževanjem: muzeji s svojimi zbirkami in programi povezujejo družbo in gradijo skupnosti. S podpiranjem demokratičnih vrednot in zagotavljanjem priložnosti za vseživljenjsko učenje prispevajo k oblikovanju informirane in angažirane civilne družbe.

Vljudno vabljeni na brezplačne oglede razstav v vseh naših enotah Medobčinskega muzeja Kamnik: muzeja na gradu Zaprice, Rojstne hiše Rudolfa Maistra in Galerije Miha Maleš.

Posebej naj opozorimo, da se 21. maja 2022 zapirata dve razstavi: Slovenska majolika na gradu Zaprice in Ferdo Mayer – Jezik barve v Galeriji Miha Maleš.

Zato smo za vas pripravili zadnji javni vodstvi:

Sreda, 18.5. 2022, ob 19. uri; muzej – grad Zaprice

Zadnje vodstvo po razstavi Slovenska majolika s predstavitvijo poslikave

Vodila bo Irena Radej.

 

Četrtek, 19.5. 2022, ob 19. uri, Galerija Miha Maleš

Zadnje vodstvo po razstavi Ferdo Mayer – Jezik barve

Vodila bo Saša Bučan.