Maraton industrijske dediščine

Muzej in uprava MMK grad Zaprice
Kdaj: 03.10.2018, od 11:00 do 21:00

V tednu evropske kulturne dediščine 2018 smo pripravili vrsto zanimivih dogodkov pod skupnim naslovom Maraton industrijske dediščine (smodnišnica). In sicer se nam lahko pridružite:

11.00 – Eksplozivna delavnica  (zabavna pirotehnika za vse generacije)

16.00 – Pot smodnika in tovarištva  – vodenje z malim avtobusom po sledeh nekdanjih kamniških tovarn:

Pot se bo začela v muzeju – grad Zaprice (Muzejska pot 3, 1241 Kamnik) s krajšim vodenim ogledom razstave Na sodu smodnika. Nato nas bo minibus peljal do tovarne Titan, kjer bo sledil ekskluzivni ogled njihove  skoraj sto let stare elektrarne. Pot bo potem ob vodstvu Gorana Završnika (KD Priden možic) in Marka Kumra vodila do Svilanita in Ete, se nadaljevala z Utokom in Alpremom ter šla mimo nekdanjih lokacij tovarn Svit in Vesna do zadnje postaje – nekdanje smodnišnice. Sodelovali bodo tudi igralci – improvizatorji, ki bodo med drugim v sejni dvorani Katzenberga po resničnih dogodkih uprizorili rekonstrukcijo prelomnih sej upravnega odbora, ki so vodile k neizbežnemu koncu najstarejše kamniške tovarne. Za slovo še pogostitev z malinovcem in piškoti.

19.00 – Komentirana projekcija filmov o smodnišnici

20.00 – predavanje in pogovor Kaj smo hoteli in kaj imamo -smodnišnica na razpotju

Vsi dogodki so brezplačni in se začnejo se v muzeju – grad Zaprice. Za Eksplozivno delavnico in za Pot smodnika in tovarištva se prej prijavite:

Telefon muzej : 01 8317 662 ali na elektronski naslov: marko.kumer@guest.arnes.si

Število mest je za vodstvo in za delavnico omejeno na 20 udeležencev.