Luka z zgodbo

Muzej in uprava MMK grad Zaprice
Kdaj: 16.11.2018, od 19:00 do 20:00

JSKD območna enota Kamnik in MMK vas vabita na koncert iz cikla Musica Aeterna:
LUKA EINFALT, evfonij in UROŠ PELE, klavir

Promocijski koncert ob izidu nove CD plošče v salonu gradu Zaprice.
Izvedbo koncerta sta omogočila: Občina Kamnik in Medobčinski muzej Kamnik.

Kamničan Luka Einfalt je po šolanju na Glasbeni šoli Kamnik in nadaljevanju na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani leta 2003 kot evfonist diplomiral na ljubljanski Akademiji za glasbo pri prof. Darku Roškerju. V času študija se je udeleževal državnih in mednarodnih tekmovanj in med drugim osvojil prvo nagrado na državnem tekmovanju mladih glasbenikov Slovenije v akademski kategoriji s posebno nagrado Društva slovenskih skladateljev za najboljšo izvedbo skladbe domačega avtorja.
Kot solist je nastopal z Orkestrom slovenske vojske, Pihalnim orkestrom AG v Ljubljani, Simfoničnim orkestrom Domžale-Kamnik, Obalnim komornim orkestrom in nekaterimi slovenskimi pihalnimi orkestri. Večkrat je sodeloval tudi s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, tako s slovensko kot beograjsko Filharmonijo in drugimi priznanimi orkestrskimi zasedbami.
Sedem let je bil zaposlen v Orkestru slovenske policije, sedaj pa se posveča pedagoškemu delu v Glasbeni šoli Domžale in vodi godbo Lukovica. Nastopa na priznanih domačih glasbenih ciklih (Jesenske serenade, Koncertni atelje Društva slovenskih skladateljev, Svetovni glasbeni dnevi 2015…), koncertna pot pa ga je popeljala tudi po svetu (Hrvaška, Švica, Avstrija, Portugalska, Švedska).Januarja 2010 je z odliko zaključil podiplomski študij evfonija pri prof. Thomasu Ruediju na Visoki šoli za glasbo v Luzernu (Švica).
Ker primanjkuje domače literature za evfonij, je na njegovo pobudo v zadnjem času nastalo več del slovenskih skladateljev za to glasbilo (D. Beovič, N. Firšt, Č. Sojar Voglar, J. Pucihar, P. Mihelčič). Novonastalo literaturo je s samostojnim recitalom predstavil na mednarodni tubistični konferenci (ITEC) v Linzu in na CD-ju »Slovenska glasba za evfonij«.

Uroš Pele je po končanem šolanju na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani pri prof. Lidiji Malahotky Haas študij nadaljeval na ljubljanski Akademiji za glasbo v razredu prof. Tomaža Petrača. Magistrsko izobrazbo je dosegel pod mentorstvom zasl. prof. Dubravke Tomšič Srebotnjak. Študijsko se je dodatno izpopolnjeval pri prof. Aleksandru Serdarju, Oliverju Kernu, Sonji Pahor, Normi Fischer idr. Največkrat sodeluje kot korepetitor z različnimi pevskimi sestavi in z drugimi glasbeniki solisti.

SPORED KONCERTA:
William Rimmer: WEBER’S LAST WALTZ
Astor Piazzolla: OBLIVION
Astor Piazzolla: AVE MARIA
Joseph Guy Ropartz: ANDANTE ET ALLEGRO
Gaetano Donizetti: UNA FURTIVA LAGRIMA
Jean-Baptiste Arban: FANTASIE BRILLANTE
Ljudska, prir. Marko Mozetič: KAJ TI JE, DEKLICA
Andrew Lloyd Weber: VARIATIONS