Kulturni bazar 2019

Cankarjev dom, Ljubljana
Kdaj: 04.04.2019, od 09:00 do 20:00

V četrtek, 4. aprila 2019, bo v Cankarjevem domu v Ljubljani potekal enajsti Kulturni bazar – http://www.kulturnibazar.si/program/, ki je tradicionalno zasnovan kot oblika strokovnega usposabljanja za strokovne delavce v vzgoji in izobraževanju ter kulturi, za strokovne delavce širše strokovne javnosti, ki lahko pri svojem delu vključujete kulturno vzgojne vsebine (prehrana, zdravje, okolje in prostor, šport …) ter za študente.

Osrednji temi Kulturnega bazarja 2019 sta Ustvarjalnost mladih in Sodobna umetnost. Udeleženci usposabljanja spoznajo vsa področja kulturno-umetnostne vzgoje (bralna kultura, glasba, film, gledališče, ples, kulturna dediščina, intermedijska umetnost …). Skozi kreativna partnerstva z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvom za zdravje, Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Ministrstvom za okolje in prostor pa predstavljamo, kako lahko kulturo in umetnost kreativno povežemo tudi z drugimi področji.

Letošnja tema je Gozd skozi umetnost in kulturo, Zdravje, šport, gibanje, umetnost in tehnologije ter Arhitektura in prostor. Med prvimi sta predstavljena tudi dva projekta Medobčinskega muzeja Kamnik: Učilnica v naravi – učna pot Onger nad Trzinom, ki jo je Medobčinski muzej Kamnik pripravil v sodelovanju z Zavodom RS za naravno dediščino, Zavodom za gozdove Slovenije, TD Kanja, OŠ Trzin in Občino Trzin; ter Zgodbe dreves – žive priče stare Komenda, kjer so predstavljena najstarejša zaščitena drevesa in zgodovina, katere priče so bile. Tudi v sodelovanju z Zavodom RS za naravno dediščino, Zavodom za gozdove Slovenije, OŠ Komenda – Moste in Občino Komenda.

Poslušaj vsebino: