Koledar dogodkov - september 2023

vse enote
Kdaj: od 01.09.2023, 00:00 do 30.09.2023, 00:00

Arboretum Volčji Potok, petek, 1. september 2023

Odprtje gostujoče razstave O GRAJSKIH VRTNARJIH

Avtor: Peter Rojc

V sodelovanju z Medobčinskim muzejem Kamnik, Menačnikovo domačijo v Domžalah, FKVK Mavrica Radomlje in Arboretumom Volčji Potok. Iz bogatega arhiva družinskih zgodb Rojčevih s Hudega pri Radomljah in njihovega soustvarjanja grajskih vrtov.

 

Muzej – grad Zaprice, torek, 12. september 2023, ob 19. uri

Javno vodstvo po razstavi VESELO V KAMNIK. V glavnem šestdeseta.

Vodi: Marko Kumer

Javno vodstvo po novi občasni razstavi z avtorjem Markom Kumrom. Vse, kar se še spomnite ali ste želeli vedeti o dogajanju v 60. letih 20. stoletja v Kamniku.

     

                                                              

Galerija Miha Maleš, petek, 22. september 2023, ob 19. uriilustrativna slika

Javna dobrodelna dražba likovnih del v pomoč poplavljeni GRS Kamnik

Organizacija: Saša Bučan, Lions klub Kamnik

S pomočjo donacij slovenskih umetnikov bo izpeljana dražba likovnih del, katerih pridobljena sredstva bo Lions klub Kamnik namenil Gorski reševalni službi Kamnik. Dela bodo na ogled od 14. 9. do 21.9. 2023, od torka do sobote, od 10. do 18. ure.

 

 

Muzej – grad Zaprice, ponedeljek, 25. september 2023, ob 18. uri

Muzejski oder: Vmesni obred, glasbeno-plesna predstava Patricije Crnkovič in Teje Poljanšek

Vmesni obred je plesno-glasbeni performans, ki raziskuje notranjo preobrazbo kot posledico vzpostavljanja stika z naravo. Nastopajoči zaradi urbanih vplivov izmučita vse človeške potenciale, zaradi česar postane preobrazba in osvoboditev edini cilj. Skozi ritual se oddaljujeta od balasta, s katerim nas omejuje kapitalistični ustroj in zapuščata nesmiselne vzorce, po katerih delujemo kot sužnji tujih prepričanj in pravil.  Glasba in ples se prepleteta v podpori novega prebujanja in pomagata nastopajočima najti smisel v minljivosti in nenavezanosti. Režija: Patricija Crnkovič, Teja Poljanšek / Koreografija in ples: Patricija Crnkovič / / Avtorska glasba: Teja Poljanšek / Vokal: Teja Poljanšek / Kitara: Matic Smolnikar / Produkcija: Produkcija avtoric / Tonskimojster: Blaž Flerin

Muzej – grad Zaprice, sreda, 27. september 2023, ob 19. uri

Odprtje razstave SADNIKARJEVA ZBIRKA V KAMNIKU – 130 let

Avtorica: mag. Zora Torkar, sodelavec Josip Marko Sadnikar

Ob 130-letnici Sadnikarjeve zbirke v Kamniku, najstarejše zasebne muzejske zbirke na Slovenskem, ki je bila leta 1893 odprta za javnost, spremljamo njenega ustanovitelja, nastanek zbirke, znamenite obiskovalce ter življenje predmetov v muzeju in zasebni Sadnikarjevi zbirki, ki je še danes na ogled.

 

Galerija Pogled, petek, 29. september 2023, ob 19. uri

Odprtje razstave grafičnih del PROSTORI PRAZNINE 

Pika Gačnik, Gloria Ana Lupus, Monika Plemen, Eva Šuster

Kustosinja Saša Bučan

Štiri mlade likovne umetnice, katerim je skupni likovni jezik grafika, ki s svojim širokim naborom tehnik ponuja številne izzive. Vsaka izmed sodelujočih avtoric ustvarja v sebi najbližji tehniki, ki jim ponujajo tako izziv kot tudi možnosti izraziti svoje videnje, misli in raziskovanje znotraj grafičnega medija.