Koledar dogodkov - marec 2023

vse enote
Kdaj: od 01.03.2023, 00:00 do 31.03.2023, 00:00

Galerija Miha Maleš

Sreda, 8. 3. 2023, ob 18. uri

Galerijski večer in otvoritev razstave

OČE IN HČI – MIHA MALEŠ IN TRAVICA MALEŠ GREŠAK

Avtorici: Saša Bučan MMK in Breda Ilich Klančnik, sodelavec: Marko Kumer

V spomin na Travico – galerijski večer in odprtje občasne razstave 

6.januarja 2023 je minilo 120 let od rojstva slikarja in grafika, Miha Maleša. V lanskem letu je nepričakovano »odšla« tudi njegova hčerka, Travica Maleš Grešak. Marca bomo tako obeležili pomen obeh za kamniško galerijo in mesto samo z večerom, na katerem bo spregovorila njena dobra prijateljica in velika poznavalka Mihe Maleša, gospa Breda Ilich Klančnik. Obenem bomo odprli razstavo Oče in hči – Miha Maleš in Travica Maleš Grešak in si ogledali krajši film,  kako se je svojega očeta spominjala hči Travica.

Rojstna hiša Rudolfa Maistra

Sreda, 22. marec 2023, ob 18. uri

Maistrov večer

Mag. Tadej Koren: POT MIRU OD ALP DO JADRANA. Po sledeh soške fronte.

Pot miru od Alp do Jadrana povezuje območja in ljudi ter bogato kulturno in naravno dediščino vzdolž nekdanje soške fronte. Spominja na vse, ki so trpeli v času 1. svetovne vojne in opominja, zakaj se vojne ne smejo več dogajati.

Center Ivana Hribarja Trzin

Četrtek, 23. marec 2023, ob 18. uri

Otvoritev stalne razstave

TINE OREL

Avtorica Zora Torkar, sodelavka Tanja Šturm Orel

Stalna razstava o prof. Tinetu Orlu, Trzincu, pedagogu, planincu in alpinistu, uredniku, publicistu, kulturnemu in družbenemu delavcu ob 110-letnici rojstva.

Sreda, 29. marec 2023, od 10. do 18. ure

Rojstna hiša Rudolfa Maistra

DAN ODPRTIH VRAT

Ob rojstnem dnevu generala Rudolfa Maistra in ob prazniku Občine Kamnik vas vabimo na brezplačne oglede stalne in nove občasne razstave Sledi prve svetovne vojne – dr. France Koblar in Andrej Perko.

Sreda, 29. marec 2023, ob 16. uri

Rojstna hiša Rudolfa Maistra

Javno vodstvo po novi razstavi

SLEDI PRVE SVETOVNE VOJNE – France Koblar in Andrej Perko

Vodila bo soavtorica razstave Alenka Juvan.

Razstava predstavlja portreta dveh ustvarjalcev: literata in fotografa. Na ogled so postavljene črno-bele fotografije, ki jih je Andrej Perko posnel na popotovanju, ko sta skupaj z ženo Andrejo Koblar prehodila dobršen del »vojne« poti njenega deda, poznejšega uglednega slovenskega intelektualca dr. Franceta Koblarja.

Galerija Pogled

Petek, 31. marec 2023, ob 18. uri

Otvoritev razstave

JUR SAMEC

Kustosinja Saša Bučan

Samčeva umetnost in teme, ki se jih dotika, niso zgolj brezglavo družbeno kritične niti ne samo modne senzacije; so trenutni občutki in vtisi, ki  jih zapiše v večnost. Kolažiranje mu služi za doseganje najrazličnejših tekstur in reliefa, vse te segmente pa slikarsko poveže med seboj.