Koledar dogodkov - avgust 2019

vse enote
Kdaj: od 10.08.2019, 19:00 do 18.08.2019, 19:00

KAMFEST 2019

Soorganizator: MEDOBČINSKI MUZEJ KAMNIK

Sobota, 10. avgust 2019

19.00 – Galerija Pogled: otvoritev razstave Miha Erič: Pogledi

Pogledu v Pogledu: Miha Erič

Miha Erič je brez dvoma eden vidnejših predstavnikov slovenske grafike nove generacije. V Galeriji Pogled bo predstavil svoja novejša dela v tehniki lesoreza z naslovom Pogledi.

Vstop prost!

19.30 – Glavni trg: Duo Aritmija & Miha Erič

Glasbe sveta

Kitarski dvojec, Tilen Stepišnik in Šemsudin Dino Džopa, skupaj ustvarjata energijo, širino in kompaktnost. To temelji na njunem tesnem glasbenem sodelovanju, pri aranžmajih pa se opirata zgolj na dve kitari. V svoji glasbi prepletata elemente rocka, jazza, klasične glasbe in flamenka, ritmično pa se opirata na izročilo balkanske ljudske glasbe.

Prizorišče dogodka je Glavni trg.

Vstop prost!

 

Ponedeljek, 12. avgust 2019

19.00 – Medobčinski muzej Kamnik: otvoritev razstave Oliver Pilić: S.A.L.I.G.I.A., večprostorska postavitev

Soočenje z baronom Valvasorjem: Oliver Pilić

Pilićeva večprostorska postavitev S.A.L.I.G.I.A. se ukvarja predvsem z identiteto, moralo in vsebinskimi oz. (ne)vsebinskimi lastnostmi posameznika ter umeščenosti le-tega v metaforični in fizični prostor. Pri tem delu ga zanima preplet sodobnosti in zgodovine ter odpiranje prostora za interpretacijo, prav tako kot umestitev v kontekst sodobne umetnosti.

19.30 – lapidarij gradu Zaprice: Irena S. Tomažin: Another Crying Game, solistični performance

Irena S. Tomažin nastopa v plesno-gledaliških predstavah in vokalnih performansih ter koncertih eksperimentalne improvizirane glasbe. Pod muzejskimi arkadami bo predstavila solistični projekt za glas in diktafone, imenovan iT, s katerim je ustvarila ploščo Another Crying game.

Vstop prost!

20.30 – travnik pri kaščah ob gradu Zaprice: poletno opazovanje nočnega neba

RAK – Raziskovalno Astronomski Krožek Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra vas skupaj s kamniškimi astronomi vabi na poletno opazovanje nočnega neba. Poleg že precej »debele« Lune bomo lahko opazovali Jupiter s svojimi štirimi največjimi lunami in Saturn, ki vedno navduši opazovalce s svojimi “obroči”. Poleg njih si bomo lahko ogledali še kako meglico, zvezdno kopico ali galaksijo na poletnem nočnem nebu.

Vstop prost!

 

Sreda, 14. avgust 2019

17.00 – Rojstna hiša Rudolfa Maistra: Rudolfovi brki pa sablja pa konj

Lončarski atelje Narobe svet Mojce Žalik in Rojstna hiša Rudolfa Maistra vas družno vabita na delavnico z glino Rudolfovi brki pa sablja pa konj. Udeleženci boste najprej obiskali Maistrovo rojstno hišo. Nato pa jo boste ubrali v lončarski atelje. Tako ne boste pozabili, kakšne brke in sabljo je imel general in na kakšnem konju je jahal, ko je poveljeval.
Za delavnico se prijavite v lončarskem ateljeju Narobe svet ali po e-pošti: mojca.zalik@gmail.com

Cena: 5 €/osebo (ogled Maistrove hiše z vodstvom A. Juvan in delavnica M. Žalik)

 

19.00 – Galerija Miha Maleš: vodstvo po razstavi Pod drobnogledom časa, vodita Saša Bučan in Dušan Sterle 

Pod drobnogledom časa: Saša Bučan z Dušanom Sterletom

Razstava del Dušana Sterleta umetnika dostojno vrača v Kamnik. Sterletova likovna pot je po vsebinski plati nekakšna vizitka, kronika družbe in posameznika, poklon naravi, s strogo likovno tehnične plati pa nenehno potepanje, hlastanje po eksperimentiranju in nenehno neutrudno beleženje lastnega in širšega družbenega bivanja. Tokrat vas bosta po razstavi popeljala kustosinja razstave Saša Bučan in umetnik Dušan Sterle.

Vstop prost!

 

Nedelja, 18. avgust 2019

Pot smodnika in tovarištva

interaktivni muzejski performans

16.00

Zadnja kamniška proletarca, Marko Kumer in Goran Završnik, prvi kot profesionalec iz Medobčinskega muzeja Kamnik in drugi kot z industrijsko dediščino obsedeni pridenmožicevski performer, se na Kamfest vračata z vodeno potjo po zanimivejših ostankih in spominih kamniške industrije.

Vodena pot se bo pričela v Medobčinskem muzeju Kamnik.

Vstopnina: 15 €/osebo. Obvezne predhodne prijave na: pst.kamnik@gmail.com.

Muzej – grad Zaprice bo v času Kamfesta odprt med 10. in 18. uro (na nedeljo in praznik bo zaprt), v ponedeljek, 12. 8., bo odprt med 19. in 21. uro. Galeriji Miha Maleš in Pogled sta v času Kamfesta odprti vsak dan med 17. in 20. uro (tudi v nedeljo, ponedeljek in na praznik). Vstop v galeriji bo prost.

 

Poslušaj vsebino: