IN PRINT- umetniški projekt Matjaža Borovničarja

Galerija Pogled
Kdaj: 29.09.2021, od 18:00 do 19:00

V galeriji Pogled odpiramo v sredo, 29. septembra 2021 ob 18. uri, umetniški projekt Matjaža Borovničarja In print, h kateremu je povabil sodelujoča umetnika, Emilijo Podjavoršek in Miha Pečarja. Kustosinja razstave je Saša Bučan.

»…Matjaž Borovničar v svojem zadnjem projektu IN PRINT gledalca provokativno zapelje na pot razmisleka o sodobnem družbenem pojavu – kraji identitete. Problem ne omeji le na krajo umetniške identitete, ampak ga posploši na posameznika znotraj družbe. K delu, k svoji predstavi povabi še dva sodelujoča umetnika, ki sta s svojimi deli znotraj umetnikovega projekta – instalacije – tista, ki ukradeta. Tokrat je to Borovničarjev prstni odtis, o katerem avtor razmišlja kot o edinstvenem odtisu, ki je za vsakega posameznika dokončen, večen, nespremenljiv; ki se pojavi in obstane od otrokovega rojstva do posameznikovega konca. Prstni odtis zaznamuje posameznika, je njegov avtogram, njegova edinstvenost, unikat, ki označuje zgolj eno in edino osebo.«…

Vabljeni.

 

V skladu z Odlokom o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 morajo obiskovalci prireditve izpolnjevati PCT pogoj (razen otroci, ki so mlajši od 15 let) in obvezno uporabljati zaščitno masko pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih prostorih galerije.