Grafična likovna delavnica za otroke in odrasle z Mihom Eričem

Galerija Miha Maleš
Kdaj: 25.09.2019, od 17:00 do 20:00

Pod mentorstvom akademskega umetnika Miha Eriča boste spoznali osnove grafičnih tehnik, predstavitev orodja in načina dela, izrezovanje v matrici in tisk na grafični papir. Ves material dobijo udeleženci na delavnici, prav tako tudi več odtisov svojih grafik in matrico.

Cena delavnice: 25,00 €/osebo
Obvezne prijave na elektronski naslov: sasa.bucan@gmail.com
Minimalno število za izvedbo delavnice je 6 oseb.
Število mest je omejeno (12).

Teoretični del bo zajemal zgodovino tiska, pomen razmnoževanja podobe, grafike kot obrti in umetnosti ter razvoj grafike v različnih obdobjih in posameznih kulturah.
Praktični del bo sestavljen iz neposredne predstavitve orodja in načina dela (preša, rezbarski nožki, barva, linolej, papir, valjček). Temu sledi idejna zasnova končnega grafičnega dela posameznega udeleženca delavnice, razvoj ideje in domišljije ter skica. Delavnica bo vključevala tudi neposredno izrezovanje v matrico linoleja in tiskanje pod grafično prešo na tiskarski grafični papir z zaključnim specifičnim podpisovanjem grafike. Vsi boste na delavnicah prejeli, poleg individualnih korektur tudi ves potreben material za izdelavo svoje grafike-več odtisov, ki jih potem lahko tudi odnesete domov skupaj z matrico.

Mentor delavnice:
Miha Erič je akademski grafik, ilustrator in glasbenik. Je avtor številnih samostojnih in skupinskih likovnih razstav doma in v tujini. Ustvarja v realistični tehniki, predvsem v grafiki (linorez in lesorez), v svojem delu upošteva izkušnje tako tradicionalne kot tudi sodobne prakse. Avtorja zanimajo drobne naključne sledi, v katerih vidi preprosto neposrednost nastajanja likovne kompozicijske raznolikosti in barvne impresije.

Se veselimo srečanja!

 

Poslušaj vsebino: