Andreja Peklar: Jaz, ti, ona, on - Knjiga umetnika

Galerija Miha Maleš
Kdaj: 18.12.2018, od 17:00 do 19:00

V Galeriji Miha Maleš je na ogled knjiga umetnice, ki je zbir avtoričinih grafik, risb, kolažev, združenih v poetično pripoved v obliki knjige – objekta. Kot ilustratorka je avtorica vsebinsko bolj ali manj zavezana literaturi. Skozi knjigo umetnika pa se je odmaknila od literature kot “predhodnika” likovnemu delu – ilustraciji in postopek peljala vzporedno, oziroma ga je obrnila.
Knjiga nosi naslov “Jaz, ti, ona, on” in se dotika temeljnih eksistencialnih vprašanj bivanja in medčloveških odnosov. Zasnovana je kot nekakšen album “fotografij” iz življenja avtorice, mene, tebe, nje, njega … Knjiga je vezana na nenavaden način, listi so vpeti z dveh strani, z leve in desne – če jih listamo kontinuirano, izmenično, se pred nami razpirajo prizori avtoričine pripovedi. Lahko pa gledalec – bralec prizore lista v novem vrstnem redu, lahko naključnem, tvori svoje kombinacije in s tem soustvarja novo, svojo zgodbo.

V torek, 18. decembra 2018 vabljeni v Galerijo Miha Maleša, kjer bo med 17. in 19. uro avtorica predstavila projekt knjige umetnika “Jaz, ti, ona, on”.
Projekt Knjige umetnika je omogočilo Ministrstvo za kulturo RS.