Ana Hribar Lemovec – Prvi korak

Objavljeno: 23.04.2021

V Galeriji Pogled razstavlja Ana Hribar Lemovec, ki  je leta 2019  diplomirala in dve let kasneje magistrirala s področja grafike na likovni pedagogiki pedagoške fakultete. Na svoji prvi samostojni razstavi se predstavlja z grafičnim delom, v katerem neumorno razvija idejo lastnega portreta.

Obraz, ki se je pojavil naenkrat, je bil začet kot obraz neznanke. Neznanka  je postajala vse bolj prepoznavna –  avtorica je ugotovila, da je pravzaprav ves čas slikala svoj lastni obraz, Anin obraz je postal neusahljiv vir iz katerega črpa nove likovne zgodbe. Anina knjiga umetnika, ki je tudi začetek zgodbe o obrazu  je pravzaprav pogled v umetničine razmisleke, v zastavljena vprašanja in odgovore.

Sprva  je v grafikah prevladovala črno bela,  v zadnjem letu  se intenzivno javlja barva. Tokrat je svoja dela prestavila v predalnik – v predalih, ki si jih vsak sam odpira, si lahko vsak  poišče svojo zgodbo ali pa stopi po Aninih stopinjah, sledi njenim mislim, vse do tistih« vrat«, do koder je avtorica sama še pripravljena odpreti svoj svet.

» S to razstavo dovolim sebi in drugim da vstopajo v moje “predale”, in morda spodbudim gledalca da vstopa v svoje