Polona Lovšin - ilustracije

Galerija Pogled
Kdaj: od 20.04.2020, 10:00 do 08.08.2020, 18:00

V letu 2020 predstavljamo ilustratorko Polono Lovšin (1973) na dveh lokacijah in sicer v domačem Trzinu in v Galeriji Pogled v Kamniku. V aprilu smo vam avtoričina dela predstavili z virtualno razstavo, od 28. maja 2020 pa vljudno vabljeni na ogled ilustracij Polone Lovšin:

  • Center Ivana Hribarja, Ljubljanska 12 f, Trzin (od 28. maja dalje)
  • Galerija Pogled, Glavni trg 2, Kamnik (od 28. maja do 8. avgusta).

V domačem Trzinu, v Centru Ivana Hribarja,  so predstavljene Polonine ilustracije na panojski razstavi. V galeriji Pogled so na ogled njene izvirne ilustracije in knjižne izdaje slikanic ter najnovejši vsakodnevni zapisi, ki se porajajo kot odziv avtorice na sočasne dogodke v njenem zasebnem in javnem življenju. Ob tej priložnosti smo izdali tudi katalog, ki ga je oblikoval Vladimir Ristić, besedilo pa je prispevala kustosinja razstave Saše Bučan.

Za uvod pa vam predstavljamo Polono Lovšin in njene ilustracije na naslednji spletni predstavitvi:

Polona Lovšin, se je z otroškimi ilustracijami, ki jih je sprva objavljala v revijah in učbenikih, začela ukvarjati leta 1999, leto kasneje pa je diplomirala na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani na smeri slikarstvo (prof. G. Gnamuš). Za ilustracije slikanice Bobek in barčica so jo leta 2004 predlagali za nagrado izvirna slovenska slikanica, dve leti kasneje pa je bila nagrajena tudi za ilustracije slikanice za dislektike Medo reši vsako zmedo. Lovšinova sodeluje tudi s tujimi založbami Pan Macmillan, Penguin Books in Templar Publishing ter razstavlja doma in tujini. Svoja dela med drugim predstavlja v okviru knjižnega sejma (vsakoletnega v Ljubljani), knjižnega sejma v Bologni, na bienalu ilustracije na Japonskem in v Bratislavi. Leta 2004  je bila predlagana za nagrado izvirna slovenska slikanica za ilustracije v slikanici Bobek in barčica, leta 2006  pa je prejela nagrado izvirna slovenska slikanica za ilustracije v slikanici Medo reši vsako zmedo.

______________________________________________________

KOLOFON
Občasna razstava  Polona Lovšin – Ilustracije. 28. 5. – 8. 8. 2020. Medobčinski muzej Kamnik – Galerija Pogled. Zanj: mag. Zora Torkar
Avtorica razstave in izbor del: Saša Bučan Oblikovanje: Vladimir Ristić Lektoriranje: Ana Gruden Tisk: Dataprint Kamnik  Projekt so financirali: Ministrstvo za kulturo RS, občina Trzin in Občina Kamnik