Petja Kolenko - Reciklirano

Galerija Pogled
Kdaj: Za nedoločen čas

Petja Kolenko (1994) je leta 2021 pod mentorstvom Zore Stančič na Pedagoški fakulteti v Ljubljani zaključila magistrski študij likovne pedagogike.

V zadnjih letih se intenzivno ukvarja z reciklažo odpadnih plastičnih mas, ki jih obdeluje z posebno tehniko termično obdelanega  recikliranega kolaža. Sloje različnih plastičnih materialov spaja z uporabo vročine, kar tehnično izvaja z uporabo likalnika.

Petji je glavna inspiracija in vodilo pri ustvarjanju glasba, zato likovni del vedno dopolnjuje z deli besedil iz posamičnih skladb. Gre torej za svojstven preplet glasbe in podobe, ki pa nas vleče vase tako s formo kot tudi s kričečim koloritom. Skozi njena dela spremljamo avtoričine fragmente iz vsakdana, izseke iz posameznih doživetij, izkušenj in občutenj, ki jih največkrat prikaže na zabaven in humoren način.

Petja Kolenko je aktivna na številnih področjih kulture in umetnosti, izvaja ustvarjalne likovne delavnice, ukvarja se z grafičnim oblikovanjem in trenutno projektno deluje kot sodelavka priznane neodvisne glasbene založbe Dallas Records. Do sedaj se je s svojo likovno produkcijo predstavila na številnih skupinskih ter samostojnih razstavah tako doma kot v tujini. Živi in ustvarja v Ljutomeru.

_____________________________

KOLOFON

Občasna razstava Petja Kolenko – Reciklirano. 16. 12. 2021 – 20. 2. 2022. Medobčinski muzej Kamnik – Galerija Pogled. Zanj: mag. Zora Torkar
Kustosinja razstave: Saša Bučan Oblikovanje: Vladimir Ristić Lektoriranje: Ana Gruden Tisk: Dataprint Kamnik Projekt sta financirala: Ministrstvo za kulturo RS in Občina Kamnik