Neverjetne gore - geolov po gorenjskih muzejih in izbranih gorah

Muzej in uprava MMK grad Zaprice
Kdaj: od 22.05.2019, 19:00 do 01.10.2020, 18:00

Neverjetne gore | Gorenjska muzejsko-planinska transverzala | Geolov

Muzeji na Gorenjskem smo v skupnem projektu povezali najvidnejšo naravno značilnost Gorenjske – GORE. Gore so sicer danost mnogih držav, a verjetno le Slovence zaznamujejo s tako močno narodno identiteto. Predstavljajo nam simbol samostojnosti in spodbujajo k ohranjanju širšega alpskega prostora.

V okviru projekta je bila vzpostavljena Gorenjska muzejsko-planinska transverzala. Vodnik po Gorenjski muzejsko-planinski transverzali nas vodi od hriba do hriba, vmes pa obiščemo še vseh šest gorenjskih muzejev. Ob njihovem obisku vam bomo odtisnili žig v dnevnik, zbrane žige in rešene naloge v vodniku pa bomo nagradili.

Neverjetne gore vabijo tudi manj “muzejske” obiskovalce, ki se bodo podali na Geolov (Geocaching) – https://www.geocacher.si/. Zakladi bodo iskalce čakali v muzejih in na vrhovih transverzale. Muzejski zakladi so vam na voljo na izbranih razstavah od 30.5.2019 ob 11. ure naprej; zaklade po gorah pa bomo namestili šele ob muzejski poletni noči. Obiskovalce bomo nagradili s sledljivčki.

Skupna vstopnica za 6 muzejev vključuje Vodnik po Gorenjski muzejsko – planinski transverzali, ki je na voljo tudi samostojno po ceni 5,00 €. Ob nakupu skupne muzejske vstopnice po ceni 8,00 € prejmete vodnik zastonj.

Utrinke delite na Instagramu #neverjetnegore.

 Vabljeni na NEVERJETNE GORE!